Blog oldal - „ezt b(l)ogozd ki!”

A szösszenetek, miket időnként írok, ide kerülnek fel, ahogy az egy blog rendeltetésének megfelel. Az itt felmerülő személy-, márka- és egyéb nevek, helyek, vagy más konkrétumok a valósággal való összefüggése csupán a véletlen műve. Vagy az enyém. Mindenesetre nem fizetnek érte. Egyébként meg az alant lévő linkekre kattintva, a lelki nyugalom megzavarására alkalmas tartalmakat is találhatsz. Én szóltam...

Ingyenes SMTP szerver

2011. 06. 12.

Sok hoszting szolgáltató nem biztosít külső programból levélküldési lehetőséget (SMTP-n keresztül). Kis trükközéssel és egy Gmail-es fiókkal (mint ingyenes SMTP szerver) megoldható a probléma egy csapásra!

Google szemlélet

2011. 04. 20.

Manapság egyre többet hallhatunk a Google-körül forgó pletykákból. Íme egy kis összegzés, hogy tisztában legyünk az avatatlan szem által ártatlannak tűnő kereső hatalmával.

CSS2-t vagy 3-at használjak?

2011. 02. 17.

A HTML5-tel szinte egy kalap alatt említik a CSS3-at is. Gyakori még a "Modern CSS" kifejezés is. Mitől modern? Hogy érdemes használni, ha csak a felhasználók egy szűk rétege képes az új funkciók megjelenítésére?

HTML, XHTML vagy HTML5

2010. 10. 04.

Manapság mindenhol azt látjuk, hogy hiteles XHTML 1.1 minden új oldal. A régieket mindenki buzgón átszerkeszti. De mi is áll e mögött? Miért jobb az X-től egy oldal?

Eltűnt pénz

2010. 09. 01.

3 ember bemegy egy motelba. A recepciós monda, hogy 30 dollár egy szoba, ... Hol van az egy dollár?